Een aantal keer per jaar brengt Posthuma Partners marktpartijen samen, bij de Posthuma Executive Table. Om na te denken en te discussiëren over relevante thema’s in de verzekeringsmarkt. In een goed verzorgde setting en onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider gaan beroepsgenoten met elkaar in gesprek. Het doel is van elkaar te leren, elkaar te inspireren en de branche vooruit te helpen.

Tijdens de laatste bijeenkomst op 12 maart 2019 in Hotel New York gingen management en directie van onder andere Mandema, Meijers, Nedasco, Schreuder en VSZ met elkaar in gesprek, met mooie en leerzame discussies als resultaat en een ontspannen borrel waar werd nagesproken en genetwerkt. Op 1 oktober 2019 staat de volgende editie gepland in het centraal gelegen Zeist.

Toegevoegde waarde volmachthouder
Het volmachtkanaal binnen schadeverzekeringen groeit. In 2018 nam het premievolume toe met 10%, terwijl de markt als geheel gelijk bleef. Inmiddels lopen €3,5 mrd van de totaal €12 mrd aan premie-inkomsten in deze markt via volmachten. Tegelijkertijd is de liefde tussen volmachthouders en verzekeraars bekoeld. AEGON stapte af van het volmachtkanaal. Veel verzekeraars weigeren hun uitbestedingsmandaten te vergroten. Grote verzekeraars maken verlies op hun volmachtportefeuilles zegt het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars klagen dat klantdata onvoldoende worden gedeeld. Er worden meer eisen aan volmachthouders gesteld door verzekeraars, terwijl ze minder commissie willen betalen. AFM en DNB gaan dit jaar onderzoek doen naar het verkoopkanaal volmacht en hebben recent een Geschiktheidstoets in het leven geroepen. Kortom er staat druk op de volmachthouders.

Dit terwijl volmachthouders juist grote toegevoegde waarde hebben op het vlak van risicomanagement (aantoonbaar grip op de resultaten en risico’s van de portefeuille), innovatie en productontwikkeling. Ze zijn vaak flexibeler dan verzekeraars en kennen hun klanten beter, zegt ook de NVGA. Hoe maximaliseer je nu je rol als volmachthouder en hoe maak je dat zichtbaar voor risicodragers en verzekerden. Hoe blijf je ‘in de lead’ richting verzekeraars en hoe kunnen data, nieuwe technologie en slimme software daar een rol in spelen? Over deze en vele andere vraagstukken gaan we met elkaar in gesprek tijdens de ronde tafel “De toegevoegde waarde van de Volmachthouder”.

Doelgroep
Deze kleinschalige sessie is specifiek bedoeld voor management en directie van volmacht- en servicekantoren.

Opzet programma | 1 oktober 2019
15:30 – 16:00 uur | Ontvangst
16:00 – 18:00 uur | Inleiding en discussie
18:00 – 19:00 uur | Afsluitend social drinks

Locatie: Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist.

Gespreksleider: Jos Berkemeijer AAG
Berkemeijer is een ervaren ondernemer, bestuurder en toezichthouder op het gebied van verzekeringen, pensioen, zorg en financiën. Zo was hij onder andere bestuursvoorzitter van de Achmea divisies Pensioenen en Sociale Zekerheid, alsook market leader van Mercer Nederland. De laatste 2 jaar was Berkemeijer managing director van volmachtbedrijf VSZ.

Locatie: Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum | Zeist
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum is een stijlvol conferentiehotel met een relaxte en ongedwongen sfeer midden in de bossen van hun eigen landgoed midden in de provincie Utrecht. Tussen al dit groen zijn de accommodaties strak, maar toch ook sfeervol en van alle gemakken voorzien. Parkeren kan voor de deur op eigen terrein.

Informatie & Aanmelding
Wanneer je persoonlijk bent uitgenodigd dan kun je je hieronder aanmelden. Wanneer je van mening bent dat je tot de doelgroep behoort, dan kun je contact opnemen met XpertDesk; zie hieronder voor de contactgegevens. Introducees zijn alleen toegestaan na overleg. Het aantal plaatsen is beperkt.


Aanmelding

    Voor verdere vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Reinier Roosen via reinier@xpertdesk.nl of +31 6 53 68 95 85.