Hoe denk jij als professional dat je werk verandert in de nabije toekomst? Cloud computing, social media en het gebruik van mobile devices zorgen binnen organisaties voor steeds grotere uitdagingen ten aanzien van de IT omgeving en de beheersing ervan. IT Security is niet langer een antwoord op een gegeven situatie maar een permanente aanpassing aan in hoog tempo doorgevoerde technologische ontwikkelingen. Dat vereist een transformatie van de IT Risk Function. Agile, dynamisch en geïntegreerd met de business. Robotisering gaat een grote rol spelen. En ook de menselijke aspecten, ofwel soft controls, worden tegelijkertijd steeds belangrijker. Laat je inspireren en discussieer mee met drie thought leaders over de “IT Risk Function of the Future”

Op 22 mei organiseert XpertDesk in samenwerking met PwC de XpertSessie: IT Risk Function of the Future. Dit event is specifiek bedoeld voor Professionals binnen de (IT) Security / Audit branche. XpertDesk heeft PwC bereid gevonden haar mooie locatie in Amsterdam beschikbaar te stellen voor dit event.

Opzet Programma
15.30 – 16.00 | Ontvangst
16.00 – 16.15 | Opening dagvoorzitter & introductie programma
16.15 – 16.50 | Presentatie Seda Foppen – IT Risk Transformation
16.50 – 17.25 | Presentatie Martine Zwiers – Robotics Control Automation
17.25 – 18.00 | Presentatie Sander Landzaat – DevOps in Control. “Moving fast without breaking things”
18.00 – 19.00 | Afsluiting dagvoorzitter + social drinks in het inpandig café

Locatie: PwC, Thomas R. Malthusstraat 5, 1066 JR, Amsterdam

Sprekers

Seda Foppen | Risk Assurance | PwC
IT Risk Transformation / IT risk function of the future
In alle sectoren ondergaan organisaties momenteel digitale transformaties. De succesvolle onderneming van de toekomst moet snel kunnen leren en in staat zijn zich aan te passen aan de veranderende verwachtingen van de klant. IT-organisaties spelen hierop in door hun werkwijze aan te passen (agile) en de manier waarop zij samenwerken (DevOps). Wijzigingen moeten zo snel mogelijk worden doorgevoerd, terwijl verwachtingen omtrent security en privacy alsmaar toenemen. Als gevolg worden conventionele IT controls vervangen door verbeterde design principes en automated controls. De verandersnelheid neemt toe en de kans op menselijke fouten neemt af, maar wat is nu echt de impact op IT risk? Welke transformaties zullen IT risk management en IT audit moeten maken om relevant te blijven in deze nieuwe werkelijkheid?’

Seda is Director bij PwC waar zij zich richt op de impact van agile en automation op IT risk. (Seda zal haar verhaal in het Engels presenteren.)

Martine Zwiers | Head of Operational Risk Management TOPS | ABN AMRO
Robotics Control Automation
‘In de business zie je meer en meer robotisering ontstaan, maar binnen Risk & Control is dit nog vrij nieuw. De gangbare aanpak is risk based, maar met robotisering ben je in staat bijna 100% te controleren. En desgewenst elke dag in plaats van per kwartaal. Wat betekent dit voor je processen? Wat doet dit met mensen? En met aspecten als cultuur, houding en gedrag?’ Martine Zwiers deelt haar ervaringen op dit vlak.

Martine is werkzaam bij ABN AMRO waar ze een afdeling aanstuurt op het gebied van operational risk management en verantwoordelijk is voor het wereldwijde beleid en advies op dit gebied. Naast haar werk bij ABN AMRO is ze gastdocent en voorzitter van de adviesraad voor de opleiding: Postgraduate Education Program to become certified IT Auditor bij TiasNimbas.

Sander Landzaat & Laurens Jan Terwee | Risk Assurance | PwC
DevOps in Control. “Moving fast without breaking things”
In navolging van de grote techbedrijven in Silicon Valley nemen bedrijven in de financiële dienstverlening technologie en processen over die tot voor kort haaks stonden op de gangbare werkwijzen in de sector. De overgang begon vanuit de customer facing applicaties, vaak buiten de scope van de jaarrekeningcontrole. De laatste tijd zien wij echter dat ook de rest van de IT-organisatie over gaat op Agile werkwijze. Soms direct naar een DevOps model. Is de organisatie daar wel klaar voor? Verandert alleen IT? Wordt de business erbij betrokken? Hoe weten we dat de organisatie nog in control is?’

Sander is Senior Manager bij PwC met meer dan 10 jaar ervaring als IT auditor in de financiële sector. Laurens Jan is Citizen Developer in het Financial Services team.

Spreken deze onderwerpen je aan? Meld je dan nu aan!

Details
Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelding en registratie verlopen via XpertDesk. De kosten voor deze sessie bedragen € 179,– (exclusief BTW). Als je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief of persoonlijk bent uitgenodigd participeer je kosteloos. De sessie zal worden aangevraagd voor 2 PE-punten bij NOREA.


Aanmelding

    Voor verdere vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Reinier Roosen via reinier@xpertdesk.nl of +31 6 53 68 95 85.