Ontwikkelingen op het gebied van data stellen ons in staat steeds nauwkeuriger te pricen en te reserveren. Door de juiste methodieken toe te passen leren we steeds beter te begrijpen wat voor portefeuille we eigenlijk hebben. Met als gevolg dat we beter kunnen pricen, onze return kunnen verbeteren en meer in control komen. Maar hoe doe je dat? Hoe kunnen technieken zoals Machine Learning daar een bijdrage aan leveren? Hoe zorg je voor een optimale samenwerking tussen pricing en de business? Wat gebeurt er met je model resultaat als je specifieke informatie aan je portefeuille kunt toevoegen? Laat je inspireren en ga het gesprek aan met diverse sprekers die zich in de frontlinie begeven van dit werkveld.

Op 19 maart organiseert XpertDesk de XpertSessie ‘Impact of Data for non-life pricing & reserving’ voor Risk Managers, Actuarissen en anderen die actief zijn op het gebied van schade en inkomen. XpertDesk heeft NN bereid gevonden haar prachtige locatie in Den Haag beschikbaar te stellen voor deze sessie.

Opzet Programma
15.30 – 16.00 | Ontvangst
16.00 – 16.15 | Opening dagvoorzitter & introductie programma
16.15 – 16.45 | Presentatie Prof. Dr. Katrien Antonio
16.45 – 17.15 | Presentatie Edo Kulkens & Jan Orthmann
17.15 – 17.45 | Presentatie Sjoerd Hoeksema
17.45 – 19.00 | Afsluiting dagvoorzitter + social drinks in het inpandig café

Locatie: NN, Pr. Beatrixlaan 35, 2595 AK in Den Haag

Sprekers
Dr. Katrien Antonio | Prof. Actuariële Wetenschappen
Katrien Antonio is hoogleraar actuariaat aan KU Leuven en associate professor aan de Universiteit van Amsterdam. Katrien is co-founder en co-director van LRisk (www.lrisk.be) het Leuvense onderzoekscentrum voor financiële en actuariële risico’s. Ze wordt geroemd om haar uitstekende colleges. Ze won meerdere prijzen voor beste docent, gebaseerd op evaluaties van studenten. Katrien maakt gebruik van de modernste communicatiemiddelen en vernieuwt constant. Ze won eerder de Johan de Witt publicatieprijs en haar studenten zijn meermaals winnaar / genomineerd voor de Johan de Witt prijs of de Netspar scriptieprijs. Ze organiseert regelmatig congressen en heeft diverse publicaties op haar naam staan. Katrien deed uitgebreid onderzoek naar Macro vs. Micro Methods in Non-Life Claims Reservering.

Edo Kulkens & Jan Orthmann | Managers Pricing
Edo is manager actuarial pricing en Jan is manager commercial pricing bij NN. Samen geven zij hun visie op een optimale samenwerking tussen de pricing afdeling en de business. Hoe maken ze gebruik van nieuwe technieken als Machine Learning en wat betekent dat voor de samenwerking met de business en het proces? Wat als je meer en sneller data kan opleveren dan de business kan absorberen? Waar zijn ze tegenaan gelopen en wat is hun stip op de horizon?

Sjoerd Hoeksema | Sr. Reinsurance Pricing Actuary
Sjoerd is als senior reinsurance pricing actuary onder andere verantwoordelijk voor het modelleren van catastrofe en windstorm risico’s. Hij laat zien wat voor data daarvoor wordt gebruikt en wat het – soms enorme – effect is op je model resultaat als je goede aanvullende informatie over je portefeuille en daarmee op de in te kopen externe herverzekering toevoegt. Hoe wordt deze data uiteindelijk gebruikt in het interne model? En hoe kun je windstorm modellering breder toepassen op bijvoorbeeld hagelstormen en overstromingen?

Spreken deze onderwerpen je aan? Meld je dan nu aan!

Details
Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelding en registratie verlopen via XpertDesk. De kosten voor deze sessie bedragen € 179,– (exclusief BTW). Als je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief of persoonlijk bent uitgenodigd participeer je kosteloos. De sessie zal worden aangevraagd voor 2 PE-punten bij AG/AI.


Aanmelding

    Voor verdere vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Reinier Roosen via reinier@xpertdesk.nl of +31 6 53 68 95 85.