
Vrijwel iedere professional binnen de financiële dienstverlening heeft dagelijks te maken met het werk van DNB. Veelal als een abstracte entiteit die hen spelregels oplegt, in sommige gevallen als gesprekspartner bij de controle daarvan.
DNB biedt nu een kijkje achter de schermen voor een selecte groep professionals tijdens een interactieve middag over DNB als ‘smart supervisor’: waarde creëren op het snijvlak van toezicht en technologie
Wil je meer weten over de keuzes die DNB heeft gemaakt in haar digitaliseringsslag of ben je benieuwd hoe de inzet van technologie helpt bij bijvoorbeeld het bestrijden van witwaspraktijken, schrijf je dan nu in voor een nadere kennismaking met DNB.
Opzet programma
Aan de hand van de digitale transitie van DNB maak je kennis met technologie en mensen achter dit proces. In een kleinschalige setting presenteren drie inleiders, allen werkzaam binnen ICT van DNB, elk apart een onderwerp. Daarna is er ruimte voor overleg en discussie. Er zijn twee ronden van elk een half uur. Je kiest zelf welke thema’s je het meest interessant vindt. Na afloop is er mogelijkheid voor napraten tijdens een gezellige borrel.
Datum: maandag 15 november 2021
15:00 – 15:30 | Ontvangst
15:30 – 16:15 | Welkomstwoord Maria Vemer: DNB als ‘smart supervisor’
16:15 – 17:40 | Parallelsessies
- Hoe ontwikkelt DNB een microsoft power platform?
- Cloudgang, hoe pak je dat aan?
- Hoe herken je criminele geldstromen?
17:45 – 18:30 | Plenaire afronding & social drinks
Thematiek & achtergrond

DNB als ‘smart supervisor’
Inleiding Maria Vemer, Manager ICT Monetair & Statistiek
De financiële wereld verandert steeds sneller onder invloed van technologische ontwikkelingen. Om ervoor te zorgen dat de financiële sector ook in tijden van sterke digitalisering stabiel blijft functioneren, heeft DNB een digitale strategie geformuleerd.
In 2025 wil DNB een ‘smart supervisor’ zijn: een datagedreven toezichthouder met de modernste technieken om het toezicht beter, sneller én goedkoper te maken. Maria Vemer, vertelt er bevlogen over.

Hoe ontwikkelt DNB een microsoft power platform?
Inleiding door Ries van Moorselaar, IT Architect divisie Data Informatie & Technologie
Hoe breng je automatisering dicht bij de gebruiker en zorg je dat ze zelf aan het roer staan van de IT ontwikkeling die ze nodig hebben? DNB wil dat realiseren met de ontwikkeling van een Microsoft Power Platform. Hoe kunnen PowerApps, Power BI en Power Automate er voor zorgen dat professionals met relatief weinig technische kennis apps bouwen, data analyseren en processen automatiseren?
Ries van Moorsel vertelt over de ervaringen van DNB en gaat graag de discussie aan hoe realistisch de verwachtingen zijn die Microsoft schets met de introductie van het power platform. Iedereen een IT’er?

Cloudgang, hoe pak je dat aan?
Inleiding Ruud Knieriem, IT Manager Monetair & Statistiek
In de cloud werken brengt specifieke risico’s met zich mee met name op het terrein van de beveiliging van cloud-architecturen. Daar komen voor DNB als toezichthouder nog talloze risico’s bij op het gebied van vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid.
Hoe kijkt DNB tegen dit onderwerp aan? Welke impact heeft het in de cloud gaan op je organisatie, mensen en techniek.

Hoe herken je criminele geldstromen?
Inleiding door Sari Butink (Teamlead intelligence & innovation) en Chris Gossink (Data Scientist )
In Nederland gaat naar schatting jaarlijks voor 16 miljard euro aan zwart geld rond, voor het overgrote deel gerelateerd aan drugshandel en fraude. Dit is dus een serieus maatschappelijk probleem.
Hoe heeft DNB samen met diverse banken instrumenten ontwikkeld om criminele geldstromen te kunnen herkennen en hoe je met behulp van data, AI en machine learning witwas praktijken kunt voorspellen. Deze sessie gaat in op de technische kant van dit verhaal.
Details
Het aantal plaatsen is beperkt. Toewijzing geschiedt op basis van volgorde van aanmelding en een streven naar een afgewogen deelnemersveld. Aanmelding en registratie verlopen via XpertDesk. Deze kennissessie is kosteloos.
Voor verdere vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Pieter Lammers via pieter@xpertdesk.nl of +31 6 41 45 49 56.
Aanmelding
De expertsessie is nu volgeboekt!